Menu Kapcsolat
 

2022. augusztus 16. - Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartóerejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes alkotásai. A húsz legjobb ötperces novellát augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, idén először pedig színpadra is állítják az egyik különdíjas alkotást. 

Ötödik alkalommal tért vissza az ország utazóközönségének kedvenc novellapályázata, melynek nyertes alkotásai a hazai nagyvárosok legforgalmasabb busz- és villamosmegállóinak plakátfelületein jelennek meg. Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H Miklós Junior Príma-díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H Miklós előadásában. 

“Idén már a novellapályázat ötödik születésnapját ünnepeljük, ami azt mutatja, hogy töretlen sikere van mind az alkotók, mind a közönség körében” - értékelt Samu Tímea. “Az évek alatt rengeteg lebilincselő történet született a felhívásunkra, és megannyi tehetséget fedeztünk fel, akik másként nem tudták volna megmutatni magukat. Mindig érnek minket meglepetések: idén például az anonimitás ellenére Farkas B. Szabinának két novellája is bekerült a legjobb alkotások közé, Haász János pedig 2017 és 2018 után harmadszor is shortlistes lett.”

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter „Katalin” című novellája érdemelte ki, melynek szerzője magyartanárként végzett, jelenleg pedig a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója. Péter kisiskolás kora óta ír, 2013-ban megnyerte az első országos krimiíró pályázatot, nemrég pedig első kötete is megjelent Boszorkánypöröly címmel. A második helyezett „Hatvanegy” című mű szerzője Suszter Nóra, aki az írás mellett táncol és kommunikációt hallgat az egyetemen. A harmadik helyezett „Igazán koszosnak lenni” című alkotás szerzője Bíró Brigitta Natália, aki novellájában azt mutatja be, hogy a fogyatékkal élők – legyenek gyermekek vagy felnőttek – is elfogadásra vágynak, és maga is egy halmozottan fogyatékos kisfiú édesanyja. 

A Magyar Telekom által választott különdíjas alkotás Hegedűs Ágota „Lepketangó” című novellája lett, melyet a szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával. 

„Hegedűs Ágota novellája egyszerre szól változatos emberi kapcsolatokról, a bennünk rejlő sokszínűségről és a belső harmónia iránti vágyunkról, ezért örömmel választottuk őt az idei különdíjasunknak. A Telekom évek óta elkötelezett a kultúra, a művészet területén, keresi a tehetségeket és igyekszik segíteni őket abban, hogy egyre sikeresebbek lehessenek a munkásságukban. Ebben pedig a digitalizáció most is a segítségünkre siet” - tette hozzá Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Rossmann Magyarország Kft. különdíjasa Lackó Gábor „A megállóban” című alkotása lett, mellyel a szerző 100 ezer forint értékű Rossmann ajándékkártyát nyert. A döntést Fehér Judit, a Rossmann Magyarország Kft. marketing csoportvezetője az alábbiakkal indokolta: „Az édes-bús realista írás derűs humora, közvetlen stílusa, életigenlő mondanivalója, témaválasztásában pozitív hangvétele kiemeli ezt a munkát a többi írás közül.” 

A kihelyezett plakátokon található QR-kóddal izgalmas augmented reality nyereményjátékban vehetnek részt a járókelők, amellyel Rossmann ajándékutalványt nyerhetnek. Részletek az Álljon meg egy novellára!hivatalos Facebook csoportjában

Álljon meg egy novellára! 2022 | Podcast a Spotifyon

A pályázat hivatalos weboldala: https://novella.jcdecaux.hu/

Téma: JCDecaux Hungary