Menu KapcsolatKapcsolat
November 20-án az egész országban hallani lehetett a gyerekek hangját. Az UNICEF Magyarország idén másodjára csatlakozott a vagány nemzetközi kezdeményezéshez, a Gyerekhanghoz.
Unicef Gyerekhang 2018
Az üzenet egyértelmű: hallgassuk meg gyerekek véleményét, figyeljünk oda rájuk, és osszuk meg velük az életüket érintő információkat. Ezen a napon UNICEF- kékbe borult a főváros több ikonikus építménye, például a Lánchíd, a Hotel Clark és a MÜPA is. 

Az ENSZ gyermekjogi egyezménye életbe lépésének évfordulóján fordított napot tartottak a közintézményeknél és vállalatoknál, gyerekek kóstoltak bele a felnőtt szerepekbe, sőt, sok helyen az irányítást is átvették. 
Szórakoztató, játékos formában tanulhattak a gyerekek, miközben olyan ajtók nyíltak meg előttük, amelyeket általában csak kiválasztott felnőttek léphetnek át. 

A ma gyermekei a jövő vezetői, sokat tanulhatnak tőlük arról, hogy miként látják és formálják majd a világunkat. A Gyerekrajz pályázat győzteseinek műveit a JCDecaux felajánlásának köszönhetően citylight plakátokon láthatta az egész ország.

Téma: Társadalmi célú kampányok