Menu Kapcsolat
A Budavári Önkormányzat és a JCDecaux együttműködésének eredményeként megszületett a Horváth-kert mellett a Gondolatmegálló.
Az I. kerület Budavári Önkormányzat pályázatban hívta fel a kerület diákjait, hogy a Krisztinavároshoz, Horváth-kerthez, a kerülethez köthető írók, szellemi alkotók munkáiból idézeteket gyűjtve létrejöhessen egy különleges budai helyszín, a Gondolatmegálló. A kerület és a JCDecaux közötti együttműködés részeként cégünk a megvalósítást - a legmodernebb utasváró kihelyezésével, a grafikai tervek testreszabásával, a fóliázás kivitelezésével - teljes körűen vállalta.
A beküldött ötletek, idézetek közül a kerület díszpolgáraiból álló háromtagú zsűri által kiválasztott gondolatok képekkel, térképrészlettel illusztrálva kerültek fel az utasváróra.
 
Gondolatmegálló a Horváth-kertnél

A Gondolatmegálló célja, hogy e gazdag kulturális hagyományokkal rendelkező kerület szellemi öröksége íly módon is elérhetővé váljon, tovább éljen, s ösztönzőleg hasson az itt várakozó helyi lakosokra, átutazókra. A kultúra, az olvasás, az elmélkedés fontossága kiemelt szerepet kapott a Gondolatmegálló átadásának ünnepi eseményén is, ahol Dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere, valamint a kerület prominens polgárai beszédeikben hangsúlyozták az irodalmi, történelmi értékek jelentőségét, a műveltség pótolhatatlan voltát és a kezdeményezés nagyszerűségét, melyben egy hétköznapi alkalom is – mint az utasváróban töltött idő -  lehetőséget nyújthat a szellemi elmélyülésre.
 
Gondolatmegálló a Horváth-kertnél

A sajtónyilvános ünnepélyen a polgármester köszönetet mondott a JCDeacux-nak a felajánlásért és a magas színvonalú kivitelezésért.”
 
Gondolatmegálló a Horváth-kertnél
 

Téma: JCDecaux Hungary